Zestawy,

Oscypki, korbacze, gałki – to tylko kilka przykładowych wyrobów kuchni podhalańskiej, które cieszą się ogromną popularnością nie tylko wśród turystów wypoczywających u podnóża Tatr. Z myślą o osobach poszukujących najwyższej jakości produktów wytwarzanych ze świeżego mleka krowiego i owczego pochodzącego od zwierząt wypasanych na tatrzańskich halach Bacówka Zakopiańczyk przygotowała starannie wyselekcjonowane zestawy serów. Dzięki sprzedaży wysyłkowej teraz można skosztować wyśmienitych góralskich specjałów niemalże w każdym regionie i bez konieczności wychodzenia z domu. Wystarczy zapoznać się z naszą ofertą.

Prawdziwe oscypki, korbacze i gałki z mleka owczego

Za najsłynniejszy góralski rarytas uchodzą oscypki, które są przygotowywane na bazie mleka owczego. Ich wyrobem zgodnie z wieloletnią tradycją zajmują się bacowie na hali. Ich smak jest lekko słonawy, a konsystencja twarda i zwarta. W zestawach serów najwyższej jakości proponowanych przez Bacówkę Zakopiańczyk poza prawdziwymi oscypkami można również znaleźć korbacze – smaczne serki w postaci długich makaronowych nitek zaplecionych w warkocz lub związanych w wiązkę. Do ich produkcji wykorzystuje się głównie mleko krowie, które łączone jest z solą i podpuszczką.

Miłośnicy podhalańskich wyrobów mogą też u nas nabyć zestaw serów składający się z najwyższej jakości gałek charakteryzujących się delikatnym smakiem i charakterystycznym kształtem. Niekiedy są one mylone z oscypkami ze względu na stosowanie podobnych form ze zdobieniami. Jednak każdy z tych wyrobów smakuje zupełnie inaczej. Ponadto na uwagę zasługuje bryndza i bundz owczy, które w Bacówce Zakopiańczyk są produkowane według tradycyjnych i niezmienionych od pokoleń receptur.

Degustacyjne zestawy serów góralskich

Osobom, które pragną zakosztować tradycyjnych góralskich specjałów ze świeżego mleka owczego lub krowiego, nasza firma może zaproponować stworzone z najwyższej jakości składników zestawy serów podhalańskich. W ich skład wchodzą nie tylko wszystkim dobrze znane oscypki, gałki czy korbacze krowie, ale także wiele innych wyśmienitych przekąsek. Wszystkie są smaczne i przy tym całkowicie naturalne, gdyż zostały wyprodukowane bez dodatku sztucznych konserwantów, aromatów oraz barwników. Dostępne produkty znakomicie sprawdzą się do podawania na desce, gdyż efektownie prezentują się na stole. Można również wykorzystać je jako składnik rozmaitych sałatek, zapiekanek oraz wielu innych dań kuchni polskiej, zachwycając gości pysznym i nieszablonowym poczęstunkiem.

najwyższa jakość serków górlaskich

Nasza jakość

Gwarantujemy najwyższą jakość naszych serów i wędlin. Wszystkie wyroby produkowane są z wyłącznie regionalnych surowców. Korzystamy jedynie z tradycyjnych receptur, dzięki którym nasze zarówno sery jak i wędliny charakteryzują się niepowtarzalnym smakiem i aromatem tatrzańskich hal.

Czytaj dalej

Dlaczego nasze sery

Produkcją tradycyjnych serów góralskich: oscypków, korbaczy, czy buncu owczego zajmujemy się od wielu pokoleń. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, recepturom przekazywanym z pokolenia na pokolenie, pasji do tradycji, mleku które pochodzi wyłącznie od owiec wypasanych na ekologicznie czystych podhalańskich halach, nasze sery smakują tak jak dawniej, a ich jakość nie ma sobie równych.

Czytaj dalej

Najwyższa jakość

Wyśmienity smak

100% regionalne

Szybka dostawa

Bezpieczne płatności

Przewiń stronę do początku