Żurawinówka Góralska 500ml 32%

Cena: 65,00

Kod:

Masz pytanie? Zadzwoń do nas:
578 611 696
Żurawinówka Góralska 500ml 32%

Likier z żurawiny wytwarzany według tradycyjnej receptury. Żurawinówka góralska charakteryzuje się głębokim, owocowym aromatem i ma słodki smak. To produkt regionalny zawierający naturalne składniki lokalnego pochodzenia. Owoce żurawiny zalewane są spirytusem i poddawane procesowi maceracji. Zawartość alkoholu w trunku wynosi 32% vol.

Żurawinówka z naturalnych składników

Tradycyjne alkohole góralskie powstają na bazie przepisów wykorzystywanych przez pokolenia górali mieszkających w Tatrach, Sudetach i Beskidach. Odpowiednio dobrane proporcje składników wpływają na smak, aromat i właściwości trunku. Likier żurawinowy wytwarzany jest z pięciokrotnie destylowanego alkoholu zbożowego i owocowych komponentów smakowych. Żurawina z polskich upraw nadaje mu charakterystyczną, czerwoną barwę. Naturalne składniki mogą przyczyniać się do powstawania osadu na dnie opakowania. W celu uzyskania równomiernej konsystencji należy nim wstrząsnąć przed otwarciem.

Góralski likier żurawinowy

Produkt umieszczono w butelce o pojemności 500 ml, oznaczonej etykietą z zastrzeżonym znakiem towarowym nawiązującym do kultury Tatr. Widoczny jest na niej ornament parzenicy oraz postać w stroju ludowym trzymająca podhalański, dęty instrument muzyczny, trombitę. Likier żurawinowy można zastosować jako składnik ciast, deserów i drinków. Żurawinówka góralska bywa zestawiana z sokiem pomarańczowym i potrawami z polskich gór. Jej historia wiąże się z liczącą setki lat tradycją wytwarzania nalewek z owoców przez górali.

najwyższa jakość serków górlaskich

Nasza jakość

Gwarantujemy najwyższą jakość naszych serów i wędlin. Wszystkie wyroby produkowane są z wyłącznie regionalnych surowców. Korzystamy jedynie z tradycyjnych receptur, dzięki którym nasze zarówno sery jak i wędliny charakteryzują się niepowtarzalnym smakiem i aromatem tatrzańskich hal.

Czytaj dalej

Dlaczego nasze sery

Produkcją tradycyjnych serów góralskich: oscypków, korbaczy, czy buncu owczego zajmujemy się od wielu pokoleń. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, recepturom przekazywanym z pokolenia na pokolenie, pasji do tradycji, mleku które pochodzi wyłącznie od owiec wypasanych na ekologicznie czystych podhalańskich halach, nasze sery smakują tak jak dawniej, a ich jakość nie ma sobie równych.

Czytaj dalej

Najwyższa jakość

Wyśmienity smak

100% regionalne

Szybka dostawa

Bezpieczne płatności

Przewiń stronę do początku