Wiśniówka Góralska 500ml 32%

Cena: 65,00

Kod:

Masz pytanie? Zadzwoń do nas:
510 397 041
Wiśniówka Góralska 500ml 32%

Tradycyjnie wytwarzana nalewka z dojrzałych owoców wiśni. Wiśniówka góralska ma słodki smak i charakterystyczną, wyrazistą, czerwoną barwę. Powstaje z naturalnych składników zebranych w polskich sadach, zgodnie z recepturą opracowaną przez pokolenia górali. Zawartość alkoholu w tym trunku wynosi 32% vol.

Wiśniówka z dojrzałych owoców wiśni

Historia nalewki wiśniowej wiąże się z często wykorzystywanym przez górali procesem fermentacji owoców. Z dojrzałych wiśni usuwa się pestki, a następnie poddawane są maceracji, czyli zostają zanurzone w spirytusie na ściśle określony czas. Jakość składników wpływa na smak wyrobu. Górale najchętniej wykorzystywali składniki z regionalnych sadów. Tradycyjna wiśniówka produkowana jest z pięciokrotnie destylowanego alkoholu zbożowego, mieszaniny polskich zbóż, które przeszły przez fermentację alkoholową w naturalnych warunkach. W ostatniej fazie produkcji trunek umieszczony jest w butelce o pojemności 500 ml.

Tradycyjna góralska nalewka

Owocowy aromat wiśniówki góralskiej sprawia, że często wykorzystywana jest jako dodatek do drinków, herbaty, ciasta i deserów. Istnieją różne sposoby jej zastosowania w kuchni. Łączy się ją na przykład z sokiem cytryny i syropem waniliowym, może być podana na ciepło i na zimno. Alkohol oznaczony jest charakterystyczną etykietą z symbolami typowymi dla regionu Podhala, w tym trombitą, dętym instrumentem ludowym o podłużnym kształcie. Ponadto widoczne są na niej postać w góralskim stroju i ornament parzenicy.

najwyższa jakość serków górlaskich

Nasza jakość

Gwarantujemy najwyższą jakość naszych serów i wędlin. Wszystkie wyroby produkowane są z wyłącznie regionalnych surowców. Korzystamy jedynie z tradycyjnych receptur, dzięki którym nasze zarówno sery jak i wędliny charakteryzują się niepowtarzalnym smakiem i aromatem tatrzańskich hal.

Czytaj dalej

Dlaczego nasze sery

Produkcją tradycyjnych serów góralskich: oscypków, korbaczy, czy buncu owczego zajmujemy się od wielu pokoleń. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, recepturom przekazywanym z pokolenia na pokolenie, pasji do tradycji, mleku które pochodzi wyłącznie od owiec wypasanych na ekologicznie czystych podhalańskich halach, nasze sery smakują tak jak dawniej, a ich jakość nie ma sobie równych.

Czytaj dalej

Najwyższa jakość

Wyśmienity smak

100% regionalne

Szybka dostawa

Bezpieczne płatności

Przewiń stronę do początku