Szynka Wołowa Tradycyjna 1kg

Cena: 79,00

Kod:

Masz pytanie? Zadzwoń do nas:
578 611 696
Szynka Wołowa Tradycyjna 1kg

Kuchnia podhalańska obfituje w wiele wyśmienitych specjałów. Jednym z nich jest tradycyjna szynka z mięsa wołowego, którą można podawać na zimno na desce wędlin lub na ciepło w towarzystwie pieczonych warzyw. Ma bardzo prosty skład, a do jej wyrobu wykorzystywane są wyłącznie naturalnie surowce: mięso wołowe, sól, pieprz, świeży czosnek. Dzięki odpowiedniemu przygotowaniu i wieloletniej recepturze przekazywanej z pokolenia na pokolenie ten szlachetny przysmak jest wyjątkowo smaczny, niezwykle kruchy i bardzo zdrowy.

Tradycyjna szynka z mięsa wołowego na zdrowie

Wołowina to cenne źródło białka i żelaza stanowiącego podstawowy składnik krwi, limfy, enzymów oraz hormonów. Szynka wołowa, którą w Bacówce Zakopiańczyk wytwarzamy według tradycyjnych rodzinnych receptur oraz przy wykorzystaniu starannie wyselekcjonowanych gatunków mięsa pochodzącego z przebadanych hodowli, jest delikatna w smaku, soczysta i niezwykle miękka. Dzięki odpowiedniemu procesowi wędzenia charakteryzuje się piękną, jasnoróżową barwą oraz wyraźnym aromatem dymu wędzarniczego. Do produkcji szynki wykorzystujemy wyłącznie sprawdzone i proste składniki, których dostarcza nam sama natura.

Pyszna szynka wołowa – cenne źródło żelaza i witamin z grupy B

Wołowina nie cieszy się tak dużą popularnością w Polsce, jak drób. Trzeba jednak wiedzieć, że jest bardzo wartościowa, dlatego warto wprowadzić ją do swojej diety. Szynka wołowa zawiera kwasy tłuszczowe nasycone, witaminy z grupy B oraz łatwo przyswajalne białko. Stanowi również cenne źródło żelaza, potasu, magnezu, cynku, miedzi i selenu. Pierwiastki te wspomagają tworzenie czerwonych krwinek, usprawniają działanie układu nerwowego, a także stanowią ważny budulec mięśni, kości i stawów. Ponadto mięso zawiera l-karnitynę, która jest niezbędna do zamiany tłuszczu zapasowego w energię oraz do prawidłowego przebiegu procesów związanych z regeneracją mięśni. Wszystko to sprawia, że tym pysznym podhalańskim przysmakiem mogą zajadać się zarówno starsi, jak i młodsi smakosze.

najwyższa jakość serków górlaskich

Nasza jakość

Gwarantujemy najwyższą jakość naszych serów i wędlin. Wszystkie wyroby produkowane są z wyłącznie regionalnych surowców. Korzystamy jedynie z tradycyjnych receptur, dzięki którym nasze zarówno sery jak i wędliny charakteryzują się niepowtarzalnym smakiem i aromatem tatrzańskich hal.

Czytaj dalej

Dlaczego nasze sery

Produkcją tradycyjnych serów góralskich: oscypków, korbaczy, czy buncu owczego zajmujemy się od wielu pokoleń. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, recepturom przekazywanym z pokolenia na pokolenie, pasji do tradycji, mleku które pochodzi wyłącznie od owiec wypasanych na ekologicznie czystych podhalańskich halach, nasze sery smakują tak jak dawniej, a ich jakość nie ma sobie równych.

Czytaj dalej

Najwyższa jakość

Wyśmienity smak

100% regionalne

Szybka dostawa

Bezpieczne płatności

Przewiń stronę do początku