Przepalanka Góralska 500ml

Cena: 65,00

Kod:

Masz pytanie? Zadzwoń do nas:
578 611 696
Przepalanka Góralska 500ml

Słodki, karmelowy smak i złota barwa. Właśnie tym charakteryzuje się oryginalna przepalanka góralska. Jej właściwości uzyskiwane są poprzez dodanie odpowiednio przepalonego cukru w procesie produkcji. To wódka smakowa najczęściej spotykana na organizowanych w górach weselach. Cieszy się dużą popularnością od setek lat. Historia przepalanek sięga aż do początku XVIII wieku.

Przepalanka na bazie spirytusu zbożowego

Podhalańskie receptury alkoholi opierają się na dobranych, naturalnych składnikach. Przepalanka góralska powstaje na bazie spirytusu zbożowego i krystalicznie czystej wody. Pachnie palonym cukrem i toffi. Wytwarza się ją zgodnie z tradycyjnym przepisem, co ma kluczowe znaczenie dla zachowania właściwego procesu przepalania cukru. Ten trunek można wykorzystać jako dodatek do herbaty lub składnik letnich i zimowych drinków. Podaje się go do deserów i regionalnych potraw podhalańskich, na przykład kotleta jagnięcego, bigosu myśliwskiego i szarlotki z polskich jabłek.

Tradycyjny góralski trunek

Tradycyjna góralska przepalanka oznaczona została etykietą z charakterystycznymi dla polskich gór symbolami. Widoczna jest na niej postać trzymająca trombitę, typowy dla regionu podhalańskiego instrument ludowy o podłużnym kształcie. Obok umieszczono ornament parzenicy, kojarzonej z aplikacjami na regionalnych strojach górali. To zastrzeżony znak towarowy. Zawartość alkoholu w trunku wynosi 37,5%. Wódka umieszczona jest w butelce o pojemności 500 ml.

najwyższa jakość serków górlaskich

Nasza jakość

Gwarantujemy najwyższą jakość naszych serów i wędlin. Wszystkie wyroby produkowane są z wyłącznie regionalnych surowców. Korzystamy jedynie z tradycyjnych receptur, dzięki którym nasze zarówno sery jak i wędliny charakteryzują się niepowtarzalnym smakiem i aromatem tatrzańskich hal.

Czytaj dalej

Dlaczego nasze sery

Produkcją tradycyjnych serów góralskich: oscypków, korbaczy, czy buncu owczego zajmujemy się od wielu pokoleń. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, recepturom przekazywanym z pokolenia na pokolenie, pasji do tradycji, mleku które pochodzi wyłącznie od owiec wypasanych na ekologicznie czystych podhalańskich halach, nasze sery smakują tak jak dawniej, a ich jakość nie ma sobie równych.

Czytaj dalej

Najwyższa jakość

Wyśmienity smak

100% regionalne

Szybka dostawa

Bezpieczne płatności

Przewiń stronę do początku