Ser Góralski 50 % Mleka owczego, wędzony

Cena: 50,00

Kod:

Masz pytanie? Zadzwoń do nas:
578 611 696
Ser Góralski 50 % Mleka owczego, wędzony

Opis produktu

To tradycyjny, polski ser wytwarzany z mleka owczego, charakterystyczny dla regionu Podhala w południowej Polsce. Ser ten ma kształt walcowaty lub stożkowy, a jego wierzchnia warstwa jest twarda i gładka.

Do produkcji używa się mleka z owiec rasy owczej wielkowłosej, które pasą się na halach górskich w Tatrach i Beskidach. Mleko jest podgrzewane i skrzepia się za pomocą naturalnych bakterii oraz sfermentowanego mleka. Następnie, uzyskany ser jest formowany w kształt oscypka i zanurzany w gorącej wodzie.

Jest zazwyczaj spożywany na zimno lub po uprzednim podsmażeniu na patelni. Charakteryzuje się wyrazistym, pikantnym smakiem oraz aromatem, który pochodzi z dymienia na wierzchu sera. W Polsce jest to popularny przysmak, szczególnie w regionie Podhala i na terenach górskich.

Mnóstwo turystów wybierających na swoją wyprawę Podhale wraca do domu z pamiątkami w postaci pysznych, góralskich przekąsek. Jeśli Tobie również smakują pochodzące z tego regionu Polski prawdziwe oscypki z mleka owczego, możesz je zamówić w naszym sklepie internetowym. Wyroby znajdujące się na górnej półce pod względem jakości to wartościowe przysmaki, które warto mieć w swojej kuchni. Nadadzą się jako codzienna przekąska, np. na podwieczorek, dodatek do śniadania lub kolacji czy część potraw podawanych gościom zapraszanym na specjalne okazje.

Prawdziwe oscypki z mleka owczego

Wędzone w naturalnym dymie jałowcowym prawdziwe oscypki z mleka owczego, które kupisz na serygóralskie.pl, można spożywać na kilka sposobów. Te wyroby z górnej półki polecane są zarówno na zimno, jak i na ciepło. Po podsmażeniu na patelni lub grillu świetnie smakują z dodatkiem w postaci sosu żurawinowego. Dodaj produkt do koszyka i przekonaj się sam! Przed dokończeniem zamówienia sprawdź także pozostałe artykuły oferowane przez nasz sklep i zrób udane zakupy.

Składniki:

Mleko owcze ,Mleko Krowie . Pełne Surowe, podpuszczka, sól.  

Przechowywać w temp. 2-10 stopni C.

Data ważności  1-2 miesięcy w zależności od partii produkcji.  

Wyprodukowano w Polsce na Podhalu

Wartość Odżywcza w 100g:

  • Wartość energetyczna 1301kJ/313kcal
  • Tłuszcz 25,00g
  • W tym kwasy tłuszczowe nasycone 17,4g
  • Węglowodany 1,7g
  • W tym cukry 0,2g
  • Białko 20,4g
  • Sól 1,03g
najwyższa jakość serków górlaskich

Nasza jakość

Gwarantujemy najwyższą jakość naszych serów i wędlin. Wszystkie wyroby produkowane są z wyłącznie regionalnych surowców. Korzystamy jedynie z tradycyjnych receptur, dzięki którym nasze zarówno sery jak i wędliny charakteryzują się niepowtarzalnym smakiem i aromatem tatrzańskich hal.

Czytaj dalej

Dlaczego nasze sery

Produkcją tradycyjnych serów góralskich: oscypków, korbaczy, czy buncu owczego zajmujemy się od wielu pokoleń. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, recepturom przekazywanym z pokolenia na pokolenie, pasji do tradycji, mleku które pochodzi wyłącznie od owiec wypasanych na ekologicznie czystych podhalańskich halach, nasze sery smakują tak jak dawniej, a ich jakość nie ma sobie równych.

Czytaj dalej

Najwyższa jakość

Wyśmienity smak

100% regionalne

Szybka dostawa

Bezpieczne płatności

Przewiń stronę do początku