Ser Góralski 50 % Mleka owczego, wędzony
Cena: 50,00
Kod:
510 397 041

Opis produktu
To tradycyjny, polski ser wytwarzany z mleka owczego, charakterystyczny dla regionu Podhala w południowej Polsce. Ser ten ma kształt walcowaty lub stożkowy, a jego wierzchnia warstwa jest twarda i gładka.
Do produkcji używa się mleka z owiec rasy owczej wielkowłosej, które pasą się na halach górskich w Tatrach i Beskidach. Mleko jest podgrzewane i skrzepia się za pomocą naturalnych bakterii oraz sfermentowanego mleka. Następnie, uzyskany ser jest formowany w kształt oscypka i zanurzany w gorącej wodzie.
Jest zazwyczaj spożywany na zimno lub po uprzednim podsmażeniu na patelni. Charakteryzuje się wyrazistym, pikantnym smakiem oraz aromatem, który pochodzi z dymienia na wierzchu sera. W Polsce jest to popularny przysmak, szczególnie w regionie Podhala i na terenach górskich.
Mnóstwo turystów wybierających na swoją wyprawę Podhale wraca do domu z pamiątkami w postaci pysznych, góralskich przekąsek. Jeśli Tobie również smakują pochodzące z tego regionu Polski prawdziwe oscypki z mleka owczego, możesz je zamówić w naszym sklepie internetowym. Wyroby znajdujące się na górnej półce pod względem jakości to wartościowe przysmaki, które warto mieć w swojej kuchni. Nadadzą się jako codzienna przekąska, np. na podwieczorek, dodatek do śniadania lub kolacji czy część potraw podawanych gościom zapraszanym na specjalne okazje.
Prawdziwe oscypki z mleka owczego
Wędzone w naturalnym dymie jałowcowym prawdziwe oscypki z mleka owczego, które kupisz na serygóralskie.pl, można spożywać na kilka sposobów. Te wyroby z górnej półki polecane są zarówno na zimno, jak i na ciepło. Po podsmażeniu na patelni lub grillu świetnie smakują z dodatkiem w postaci sosu żurawinowego. Dodaj produkt do koszyka i przekonaj się sam! Przed dokończeniem zamówienia sprawdź także pozostałe artykuły oferowane przez nasz sklep i zrób udane zakupy.
Składniki
Mleko owcze: 50% Mleko krowie: 50%
Podpuszczka jagnięca
Wędzony w naturalnym dymie jałowcowym