Ser Góralski 50 % Mleka owczego, wędzony
Cena: 50,00
Kod:
578 611 696
Opis produktu
To tradycyjny, polski ser wytwarzany z mleka owczego, charakterystyczny dla regionu Podhala w południowej Polsce. Ser ten ma kształt walcowaty lub stożkowy, a jego wierzchnia warstwa jest twarda i gładka.
Do produkcji używa się mleka z owiec rasy owczej wielkowłosej, które pasą się na halach górskich w Tatrach i Beskidach. Mleko jest podgrzewane i skrzepia się za pomocą naturalnych bakterii oraz sfermentowanego mleka. Następnie, uzyskany ser jest formowany w kształt oscypka i zanurzany w gorącej wodzie.
Jest zazwyczaj spożywany na zimno lub po uprzednim podsmażeniu na patelni. Charakteryzuje się wyrazistym, pikantnym smakiem oraz aromatem, który pochodzi z dymienia na wierzchu sera. W Polsce jest to popularny przysmak, szczególnie w regionie Podhala i na terenach górskich.
Mnóstwo turystów wybierających na swoją wyprawę Podhale wraca do domu z pamiątkami w postaci pysznych, góralskich przekąsek. Jeśli Tobie również smakują pochodzące z tego regionu Polski prawdziwe oscypki z mleka owczego, możesz je zamówić w naszym sklepie internetowym. Wyroby znajdujące się na górnej półce pod względem jakości to wartościowe przysmaki, które warto mieć w swojej kuchni. Nadadzą się jako codzienna przekąska, np. na podwieczorek, dodatek do śniadania lub kolacji czy część potraw podawanych gościom zapraszanym na specjalne okazje.
Prawdziwe oscypki z mleka owczego
Wędzone w naturalnym dymie jałowcowym prawdziwe oscypki z mleka owczego, które kupisz na serygóralskie.pl, można spożywać na kilka sposobów. Te wyroby z górnej półki polecane są zarówno na zimno, jak i na ciepło. Po podsmażeniu na patelni lub grillu świetnie smakują z dodatkiem w postaci sosu żurawinowego. Dodaj produkt do koszyka i przekonaj się sam! Przed dokończeniem zamówienia sprawdź także pozostałe artykuły oferowane przez nasz sklep i zrób udane zakupy.
Składniki:
Mleko owcze ,Mleko Krowie . Pełne Surowe, podpuszczka, sól.
Przechowywać w temp. 2-10 stopni C.
Data ważności 1-2 miesięcy w zależności od partii produkcji.
Wyprodukowano w Polsce na Podhalu
Wartość Odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna 1301kJ/313kcal
- Tłuszcz 25,00g
- W tym kwasy tłuszczowe nasycone 17,4g
- Węglowodany 1,7g
- W tym cukry 0,2g
- Białko 20,4g
- Sól 1,03g