Nalewka 1343 Z Borówki Czarnej 500ml 30%

Cena: 59,00

Kod:

Masz pytanie? Zadzwoń do nas:
578 611 696
Nalewka 1343 Z Borówki Czarnej 500ml 30%

Podhale może poszczycić się wieloma wspaniałymi produktami regionalnymi. Tuż obok oscypków i bundzu w ofercie Bacówki Zakopiańczyk znalazła się tradycyjna nalewka z borówek produkowana według staropolskiej tatrzańskiej receptury. Niegdyś była stosowana przede wszystkim jako naturalny środek łagodzący dolegliwości ze strony układu pokarmowego takie jak wzdęcia, nudności, zgaga, niestrawność. Ten czarny podhalański trunek był długo uważany za prawdziwy eliksir młodości i zdrowia. Jest przy tym smaczny i mocno rozgrzewa. Stanowi ciekawy pomysł na prezent.

Borówki – działanie i właściwości prozdrowotne

Brusznica to niska zimozielona krzewinka, która była znana i ceniona już w tradycji ludowej. To właśnie jej nieduże czarne owoce służą do produkcji nalewki o wyjątkowym smaku i niepowtarzalnym aromacie. W Bacówce Zakopiańczyk do wyrobu tego naturalnego specyfiku wykorzystujemy same borówki, które są zbierane w czystych tatrzańskich lasach.

Ta niepozorna roślina wykazuje liczne właściwości prozdrowotne. Stanowi bogate źródło antocyjanów, flawonoidów, garbników, witamin, minerałów oraz kwasów organicznych. Związki te opóźniają proces starzenia, poprawiają ostrość widzenia, działają przeciwzapalnie, a także zapobiegają uszkodzeniom ścian naczyń krwionośnych. Tak szeroki zakres działania substancji obecnych w owocach sprawia, że wiele osób decyduje się na regularne picie zrobionej z nich nalewki.

Nalewka z borówki czarnej – podhalański trunek z lokalnych owoców

Wysoka zawartość antocyjanów powoduje, że owoce brusznicy wykazują naturalną zdolność do usuwania wolnych rodników z organizmu człowieka. Borówka czarna jest też naturalnym źródłem ważnych dla zdrowia pierwiastków takich jak magnez, fosfor, potas, wapń. Są one niezbędne do prawidłowego przebiegu procesów biochemicznych i zmniejszają prawdopodobieństwo wystąpienia wielu różnych chorób. Borówka czarna może także pomóc w obniżeniu ciśnienia krwi, poprawieniu pracy wątroby oraz w zapobieganiu dysfunkcjom układu pokarmowego. Nalewka wytwarzana z tych owoców to typowy podhalański trunek, który przywodzi na myśl wyjazdy w góry i stanowi doskonały prezent dla dorosłych miłośników Tatr.

najwyższa jakość serków górlaskich

Nasza jakość

Gwarantujemy najwyższą jakość naszych serów i wędlin. Wszystkie wyroby produkowane są z wyłącznie regionalnych surowców. Korzystamy jedynie z tradycyjnych receptur, dzięki którym nasze zarówno sery jak i wędliny charakteryzują się niepowtarzalnym smakiem i aromatem tatrzańskich hal.

Czytaj dalej

Dlaczego nasze sery

Produkcją tradycyjnych serów góralskich: oscypków, korbaczy, czy buncu owczego zajmujemy się od wielu pokoleń. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, recepturom przekazywanym z pokolenia na pokolenie, pasji do tradycji, mleku które pochodzi wyłącznie od owiec wypasanych na ekologicznie czystych podhalańskich halach, nasze sery smakują tak jak dawniej, a ich jakość nie ma sobie równych.

Czytaj dalej

Najwyższa jakość

Wyśmienity smak

100% regionalne

Szybka dostawa

Bezpieczne płatności

Przewiń stronę do początku