Litworówka Góralska 500ml 38%

Cena: 65,00

Kod:

Masz pytanie? Zadzwoń do nas:
578 611 696
Litworówka Góralska 500ml 38%

Wykonana w tradycyjny sposób wódka regionalna. Litworówka góralska powstaje wyłącznie z naturalnych składników i ma charakterystyczny, ziołowo-korzenny smaki. W tatrzańskiej kulturze biesiadnej obecna jest od pokoleń. Produkt oryginalny, oznaczony etykietą przedstawiającą podhalańskie symbole. Wyczuwalne są w nim miodowe nuty i wyrazisty, ziołowy aromat.

Wódka góralska z arcydzięgla litworu

Wódka powstała z naturalnie rosnącego arcydzięgla litworu. To roślina spotykana w polskich górach, wyróżniająca się dużymi, pierzastymi liśćmi i subtelnym, słodkim zapachem. Ze względu na zawartość tego składnika litworówka góralska powinna być przechowywana w odpowiedni sposób i chroniona przed światłem, które mogłoby zmienić jej właściwości. Mieszanina często przechodzi przez proces filtracji, by usunąć pozostałe w niej osady. Na temat tego trunku krąży wiele legend ludowych, wiążących go na przykład z Archaniołem Rafałem. Według opowiadanych przez górali historii, receptura na wódkę z litworu pochodzi właśnie od niego.

Smak i aromat litworówki

W składzie produktu znajdują się macerat ziół i miód pozyskiwany z lokalnych pasiek. To połączenie składników sprawia, że alkohol ma korzenny aromat i charakterystyczną barwę. Litworówka góralska umieszczona jest w butelce o pojemności 500 ml, która została oznaczona etykietą z zastrzeżonym znakiem towarowym. Widnieje na niej ornament parzenicy oraz postać z trombitą, ludowym instrumentem dętym znanym w Beskidach i na Podhalu. Zawartość alkoholu w litworówce wynosi 38% vol.

najwyższa jakość serków górlaskich

Nasza jakość

Gwarantujemy najwyższą jakość naszych serów i wędlin. Wszystkie wyroby produkowane są z wyłącznie regionalnych surowców. Korzystamy jedynie z tradycyjnych receptur, dzięki którym nasze zarówno sery jak i wędliny charakteryzują się niepowtarzalnym smakiem i aromatem tatrzańskich hal.

Czytaj dalej

Dlaczego nasze sery

Produkcją tradycyjnych serów góralskich: oscypków, korbaczy, czy buncu owczego zajmujemy się od wielu pokoleń. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, recepturom przekazywanym z pokolenia na pokolenie, pasji do tradycji, mleku które pochodzi wyłącznie od owiec wypasanych na ekologicznie czystych podhalańskich halach, nasze sery smakują tak jak dawniej, a ich jakość nie ma sobie równych.

Czytaj dalej

Najwyższa jakość

Wyśmienity smak

100% regionalne

Szybka dostawa

Bezpieczne płatności

Przewiń stronę do początku