Kiełbasa Lisiecka 1kg

Cena: 79,00

Kod:

Masz pytanie? Zadzwoń do nas:
578 611 696
Kiełbasa Lisiecka 1kg

Na listę produktów regionalnych zostały wpisane nie tylko charakterystyczne dla Podhala oscypki. Znajduje się na niej również tradycyjna kiełbasa lisiecka, która jest wytwarzana z wysokiej jakości mięsa wieprzowego poddawanego procesowi naturalnego wędzenia. Na jej smak wpływają także zastosowane przyprawy takie jak sól, odpowiednio mielony pieprz oraz świeży czosnek. Cechami charakterystycznymi tego lubianego przez Górali wyrobu jest ścisła i jędrna konsystencja, a także lśniąca, lekko pomarszczona i sucha w dotyku osłonka.

Tradycyjna kiełbasa lisiecka o doskonałym smaku i zapachu

Trzy podstawowe składniki we właściwie odmierzonych proporcjach: mięso wieprzowe, pieprz oraz świeży czosnek. Przy ich wykorzystaniu powstaje pyszna kiełbasa lisiecka, która została wpisana na listę produktów regionalnych. Cały proces jej produkcji rozpoczyna się od peklowania mięsa, który polega na zakonserwowaniu go za pomocą soli oraz przypraw. Po dwóch dobach masa jest dokładnie mieszana, a następnie trafia do nadziewarki. By utrzymała swój aromat i doskonały smak, bardzo ważne jest zastosowanie naturalnych jelit. Po ich wypełnieniu mięsem są formowane pęta, które następnie są związywane i umieszczane na kijach wędzarniczych. W czasie wędzenia kiełbasy lisieckiej istotne jest też dbanie, aby ogień nie był za duży ani za mały.

Wyśmienita kiełbasa lisiecka uwielbiana przez Górali i nie tylko

Wytwarzając podhalańskie specjały, dużą wagę przywiązujemy do dobrej jakości surowców. Bardzo ważna jest dla nas również tradycyjna receptura wyrobu mięs przekazywana z pokolenia na pokolenie. Na każdym kroku podkreślamy też, że nasze produkty powstają bez dodatków chemicznych i są poddawane naturalnemu procesowi wędzenia. Stąd ich cena jest adekwatna do składu.

Kiełbasę lisiecką można serwować w towarzystwie cebuli, ogórków kiszonych, chrzanu, musztardy. Wyśmienicie sprawdzi się na kanapkach, ale wiele osób dodaje ją też do sałatek, zup oraz potraw z grilla. Znakomicie nadaje się zarówno na ruszt, jak i do domowego piekarnika.

najwyższa jakość serków górlaskich

Nasza jakość

Gwarantujemy najwyższą jakość naszych serów i wędlin. Wszystkie wyroby produkowane są z wyłącznie regionalnych surowców. Korzystamy jedynie z tradycyjnych receptur, dzięki którym nasze zarówno sery jak i wędliny charakteryzują się niepowtarzalnym smakiem i aromatem tatrzańskich hal.

Czytaj dalej

Dlaczego nasze sery

Produkcją tradycyjnych serów góralskich: oscypków, korbaczy, czy buncu owczego zajmujemy się od wielu pokoleń. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, recepturom przekazywanym z pokolenia na pokolenie, pasji do tradycji, mleku które pochodzi wyłącznie od owiec wypasanych na ekologicznie czystych podhalańskich halach, nasze sery smakują tak jak dawniej, a ich jakość nie ma sobie równych.

Czytaj dalej

Najwyższa jakość

Wyśmienity smak

100% regionalne

Szybka dostawa

Bezpieczne płatności

Przewiń stronę do początku