Kiełbasa Drobiowa 1kg
Cena: 79,00
Kod:
578 611 696
Wśród znanych podhalańskich przysmaków można znaleźć nie tylko sery wytwarzane z mleka owczego. Tradycja kulinarna tego regionu jest niezwykle bogata, a na stołach prawdziwych Górali bardzo często pojawia się swojska kiełbasa drobiowa. Do jej produkcji wykorzystuje się mięso kurczaka, które jest smaczne i niskokaloryczne, oraz naturalne przyprawy: sól, pieprz, czosnek, gałkę muszkatołową. W Bacówce Zakopiańczyk stawiamy wyłącznie na regionalne surowce, dzięki czemu wszystkie oferowane przez nas wyroby są zdrowe i zawsze smakują wyśmienicie.
Pyszna wiejska kiełbasa drobiowa prosto z Bacówki
Górale uwielbiają produkty wyrabiane ręcznie, które są naturalne i smaczne. Jednym z popularniejszych podhalańskich specjałów jest gruba wiejska kiełbasa drobiowa. Swój wyborny smak zawdzięcza odpowiednio długiemu peklowaniu mięsa kurczaka, starannie dobranym przyprawom oraz tradycyjnej recepturze przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Doskonale smakuje podana na kanapkach czy jako dodatek do rozmaitych sałatek, ale można ją śmiało serwować również na ciepło. Specjał w postaci klasycznej góralskiej kiełbasy drobiowej z całą pewnością docenią nawet najbardziej wymagający smakosze. Pomimo swojego delikatnego charakteru ten naturalny wyrób produkowany ręcznie w Bacówce Zakopiańczyk jest pełen wyrazistego tatrzańskiego aromatu.
Wyśmienita kiełbasa drobiowa z Podhala z dostawą do domu
By rozsmakować się w tradycyjnych góralskich wędlinach, nie trzeba jechać specjalnie do Zakopanego. W naszym sklepie internetowym mogą Państwo zamówić pyszną kiełbasę drobiową, która znakomicie sprawdzi się jako urozmaicenie kanapek, sałatek czy potraw z grilla. Unikalne receptury i naturalne składniki sprawiają, że wszystkie nasze podhalańskie specjały odznaczają się różnorodnością smaków i aromatów. Wędzony baleron, boczek, szynka szlachecka, czerwony salceson, schab pieczony na maśle – cena poszczególnych produktów różni się w zależności od zastosowanego rodzaju mięsa, ale bez wątpienia wszystkich warto spróbować!