Herbaciana Góralska 500ml 36%

Cena: 65,00

Kod:

Masz pytanie? Zadzwoń do nas:
510 397 041
Herbaciana Góralska 500ml 36%

Likier o charakterystycznej, bursztynowej barwie. Herbaciana góralska ma wyrazisty aromat i spotykana jest na przykład jako składnik rozgrzewających naparów w schroniskach w polskich górach. Wyczuwalne są w niej przyprawy korzenne i nuta herbaty. Zawartość alkoholu w tym trunku wynosi 36% vol. Produkt powstaje zgodnie z tradycyjnymi recepturami, na bazie spirytusu i naturalnych składników poddawanych procesowi maceracji.

Herbaciana z miodu i czarnej herbaty

Skąd bierze się aromat bergamotki zawarty w Herbacianej góralskiej? W recepturze znajduje się wyciąg z czarnej herbaty Asantinel Earl Grey, znanej z wyrazistego, cytrusowego smaku i głębokiego, ciemnobrązowego koloru. Ponadto do produkcji wykorzystuje się miód wielokwiatowy z regionalnych pasiek oraz przyprawy korzenne. Trunek ma oryginalną barwę oraz zapach przywodzący na myśl okowitę śliwkową i rum. Wynika to z zawartości destylatu śliwowicy, wytwarzanej z dojrzałych, poddawanych kilkunastodniowej fermentacji śliwek. 

Góralski likier z przyprawami korzennymi

Słodki likier może być dodatkiem do zimowej herbaty, składnikiem ciast lub deserów. Herbaciana góralska to klasyczny trunek, którego historia powiązana jest z destylacją owoców, od pokoleń spotykaną w regionie Tatr i Podhala. Umieszczona jest w butelce o pojemności 500 ml. Oznaczono ją etykietą z zastrzeżonym znakiem towarowym, na którym widoczna została postać w stroju ludowym trzymająca typowy dla podhalańskiej kultury dęty instrument muzyczny, trombitę. Butelkę ozdobiono także ornamentem parzenicy.

najwyższa jakość serków górlaskich

Nasza jakość

Gwarantujemy najwyższą jakość naszych serów i wędlin. Wszystkie wyroby produkowane są z wyłącznie regionalnych surowców. Korzystamy jedynie z tradycyjnych receptur, dzięki którym nasze zarówno sery jak i wędliny charakteryzują się niepowtarzalnym smakiem i aromatem tatrzańskich hal.

Czytaj dalej

Dlaczego nasze sery

Produkcją tradycyjnych serów góralskich: oscypków, korbaczy, czy buncu owczego zajmujemy się od wielu pokoleń. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, recepturom przekazywanym z pokolenia na pokolenie, pasji do tradycji, mleku które pochodzi wyłącznie od owiec wypasanych na ekologicznie czystych podhalańskich halach, nasze sery smakują tak jak dawniej, a ich jakość nie ma sobie równych.

Czytaj dalej

Najwyższa jakość

Wyśmienity smak

100% regionalne

Szybka dostawa

Bezpieczne płatności

Przewiń stronę do początku