Bryndza owcza 200g

Cena: 17,00

Kod:

Masz pytanie? Zadzwoń do nas:
578 611 696
Bryndza owcza 200g

Intensywna w smaku, konsystencją przypominająca pastę słona bryndza to must have w kuchni każdego wielbiciela podhalańskich specjałów. Ten pozostawiony na tydzień do leżakowania dojrzały bundz owczy wędzony uważany jest za produkt o wysokiej wartości odżywczej. Już teraz zamów ser dla siebie lub podaruj w prezencie smakoszom góralskich dań.

Bryndza – z czym jeść ten dojrzały ser?

Szerokie zastosowanie kulinarne bryndzy na pewno Cię zaskoczy. Ten dojrzały ser doskonale nadaje się jako:

  • farsz do pierogów lub naleśników,
  • smarowidło do kanapek, tostów,
  • składnik sałatek ‒ doskonale smakuje z rukolą, łososiem i pomidorkami cherry,
  • element do zabielania zup i sosów, np. grzybowych,
  • dodatek do pizzy i zapiekanek makaronowych czy ziemniaczanych.

Już teraz dodaj do koszyka ten bundz owczy wędzony i przekonaj się o jego wyjątkowym smaku. Przed dokończeniem zamówienia sprawdź także pozostałe artykuły w sklepie, do których powstania wykorzystano wyłącznie regionalne surowce. W razie pytań lub wątpliwości skontaktuj się z nami.

Składniki:

Mleko Krowie Pełne Surowe, podpuszczka, sól. Ser tłusty naturalnie wędzony.  

Przechowywać w temp. 2-10 stopni C.

Data ważności  1-2 miesięcy w zależności od partii produkcji.  

Wyprodukowano :Przedsiębiorstwo Produkcyjno Handlowo Usługowe "BALSER" Marian Górz

Wartość Odżywcza w 100g:

  • Wartość energetyczna 1301kJ/313kcal
  • Tłuszcz 25,00 g
  • W tym kwasy tłuszczowe nasycone 17,4g
  • Węglowodany 1,7g
  • W tym cukry 0,2g
  • Białko 20,4g
  • Sól 1,03g
najwyższa jakość serków górlaskich

Nasza jakość

Gwarantujemy najwyższą jakość naszych serów i wędlin. Wszystkie wyroby produkowane są z wyłącznie regionalnych surowców. Korzystamy jedynie z tradycyjnych receptur, dzięki którym nasze zarówno sery jak i wędliny charakteryzują się niepowtarzalnym smakiem i aromatem tatrzańskich hal.

Czytaj dalej

Dlaczego nasze sery

Produkcją tradycyjnych serów góralskich: oscypków, korbaczy, czy buncu owczego zajmujemy się od wielu pokoleń. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, recepturom przekazywanym z pokolenia na pokolenie, pasji do tradycji, mleku które pochodzi wyłącznie od owiec wypasanych na ekologicznie czystych podhalańskich halach, nasze sery smakują tak jak dawniej, a ich jakość nie ma sobie równych.

Czytaj dalej

Najwyższa jakość

Wyśmienity smak

100% regionalne

Szybka dostawa

Bezpieczne płatności

Przewiń stronę do początku